Tea , Nescafé or Cafe

Doktor cakap x baik minum cafe sepanjang pregnant ni . Ada tak sesiapa yg tak minum cafe sepanjang pregnant ? How’s your baby ?

41 Các câu trả lời

Nurse bagi sya minum nescafe,tapi katanya jangan sekali dgn sarapan,lunch,dinner..tak boleh katanya..boleh minum masa kita santai2..sebab time kita makan baby ambil zat2 tersebut,so bila kita minum nescafe sekali makanan,bby tak dpt zat yg kita makan,nescafe dah rosakkan..blh minum nescafe ye sis,tapi masa2 santai sahaja.

Sy if xleh membuang..pagi2 tu kena minom milo kosong panas2..dok kejap tu asa la nk membuang..ade stengah tu xleh mnom milo or kafein sbb tkut sembelitkn..tp sy terbalik plk 😀... Tp hari2 sya kena ada buah tembikai n air tembikai...mujur xde kencing maneh..kihkih

Mmg x elok mnum teh, kopi, nescafe, milo...tapi cam saya mmg addict dgn nescafe..dlm 2 mggu saya akan mnum sekali tapi tu pon 2 atau 3 teguk je..ambik rasa dia je..suku pon x sampai..sbb takut...😁teh memg x mnum sbb x suka..milo x mnum sbb x minat sgt.

Sy pulak terlalu kerap minum milo. Kandungan dh 8 bulan. Dia punya nafsu minum tu, melampau sgt 😅 tp tu lah.. bila cek HB, makin lama makin menurun. Patut lah asik mual dgn pening je.. bila stop milo, byk betul beza. Terpaksa ganti dgn air yogurt buah

Saya peminat semua kat atas. Tp sbb HB low sy stopkan semua. Tak berani nak tanggung risiko. Mcm nurse kata sekejap je. 9 bulan, berkorban untuk baby. Lepas tu nak minum boleh je... Bertahun2 selagi kita tak pregnant plak boleh minum bila2

Sy ank 1st hri2 mnum kopi ais Ank 2nd hari2 mnum nescafe ais Memang hb trun naik..tp alhamdulillah baby ok je..klau tgk hb trun sy kurg kn mnum... Ank 3rd & 4th sy byk mnum milo..ni pn da kurg kn mnum skali shari je..

sayaaa ahaha sayaa tak minum. org tua cakap, dpt elak kuning anak masa melahirkan. tak tahu betul ke tak. tapi sy memang tak minum lamaa. sbb kafein tggi. fav mmg kopi. sy bertahan shingga hari ini. demi anak. 😂

Saya sjak hamil nin .. suka sngt teh susu .. tapi sya ta buat la at uma .. setiap kali na checkup sya sarapan at kedai oder teh susu .. dari mula smpai da na due nin .. syukur hb saya elok mantain 12 keats ..

sy minum teh tarik.. kalu pg 2hour after amik ubt.. then utk kopi n nes sy stop lu.. alhmdlh HB ok.. spnjg preggy nk minum air suam pg, terasa x keruan rsenye x minum air suma manis la tp.. hehehe.. 😜

nescafe minum seteguk je sbb nampak suami minum. teh selalu jugak minum pukul 2 3 pagi sbb lapar 😅 tapi buat perut sy jadi kembung dan tak selesa . so skrg ni dah stop ,tak minum langsung dah .