Diet terbaik untuk GDM?

Doctor dah sahkan saya GDM, dah pun start ambil insulin sebab risau baby dalam kandungan boleh mati sebab gula tinggi. Diet saya pun dah habis jaga. Memang elakkan segala mknn dan mnuman manis (sekali sekala sebab mengidam teruk la saya ambil ?) nasi pun dah tukar brown rice. Buah pun takot nak makan sebab gula. Nak macam mana lagi eh? Saya memang aware pasal diet untuk kencing manis, tapi mcm xde hasil ja.. help!

1 Trả lời

Buah bolei mkn sis.. yg bsar pnumbuk sbji dietician sy ckp.. yg bsar bbrapa slice ckup.. cek wall post sy .. sy ad share cra sy mkn msa gdm dlu 😊

5y trước

Alright.. thank you..