Sya GBS +..24 weeks..

Doc bgtahu sya GBS + ..admit wad dn start antibiotic...Sape2 ada pengalaman dan bolehkah kuman tu dirawat slain drpd mkn antibiotic...sbb bila trbaca info akan risiko pada baby yg akn lahir...hope sape2 ada pngalaman boleh share...tq

3 Các câu trả lời

hi mommy. sy GBS+ dalam 30 weeks + masatu. doc bagi 1 ubat insert sebab jadi kegatalan. so malam tu terus guna ubat insert and no more drug sampai la masa nak warded sy ingatkan nurse dekat pac sy GBS+. start antibiotics masa warded thru iv. sejuk pedih sikit masa ubat ni masuk tp okay je. kita kene drip antibiotics tu start warded sampai la hari nak bersalin tu. ha. punya nak protect baby drpd terkene jangkitan tu. so lepas bersalin,baby akn dipantau sehari dua utk simptom² penyakit berpunca GBS. mungkin dibawa ke nicu atau mungkin diletak bawah jagaan mommy. ikut hosp la dan Alhamdulillah baby sy takde apa penyakit berpunca drpd GBS.

mmg kena admit awal ke awak? kita gbs+ tp takde kena admit pun

2y trước

hi mommy. sy kene start antibiotics lepas admit ward utk bersalin. masa detect GBS tu takde admit pun, doc just bagi ubat insert.

Doc detect gbs tu dr mn ye?

2y trước

see