Boleh share x rasa contraction sebenar mcm mana? Saya keliru.. Now 38w

Dlu anak 1st x pernah rasa contraction dkt rmh.. Masa kene induce bru rasa sakit yg amat.. Ni 2nd baby masa 35w lps bersama rasa kejap2 perut mengeras 5min sekali, tiap kali dia dtg tu dlm 30saat-40saat sakit nya.. Berterusan smpai 4jam.. Masa ni ade wasap nurse dia suruh monitor je sbb bru lps bersama tkut false contraction. Mmg betul pun.. Lps 4 jam hilang terus sakitnya.. Hari ni masuk 38w, masa dlm keta td kejap2 dia mengeras, mengeras tu rasa dkt bhgian perut bawah smpai la ke punggung.. Skali dtg tu dlm 30saat gitu.. Jarak masa x tentu kadang 3min-5min.. Bila keta bnyak bergoyang lg kuat rasa tu.. Bila da balik rumah, baring ada jgk la rasa mengeras skit² cuma kurang bnyak x sesakit masa dlm kereta.. Lps baring tu 2,3kali je rasa gitu pastu hilang.. Itu Brixton Hick ke? Saya keliru sebenarnya mcm mana rasa contraction sebenar. Nak berjaga².. Nak tau tnda nk bersalin tu mcm mana, maksudnya selain keluar lendir & pecah ketuban.. Nak ke hospital jauh. Klu da ade tnda betul² baru ke hospital. Yelah sbb kalau brixton hicks je confirm nnti hospital suruh balik lg..

2 Các câu trả lời

awak dah 38w dear. bila2 sahaja boleh bersalin. to me if awak rasa xpasti pergi je hospital. doctor boleh check dh ada bukaan atau x. kalau xde pape doctor bg balik. hospital jauh x jauh tu lempaq paling last. yg penting awak dn baby tu paling utama. mcm dah real contraction. kalau brixton hick ni. sekali jadi lepas tu okay. tapi awak dlm masa 3min-5min. rapat2 sgt dh selang masa dia.

Wahh da hampir sgt nk bersalin dh tu 38w. Semoga dipermudahkan sis. Better pegi je terus hosp klu dh kerap rasa sakit yg berulang tu