Saya sekarang hamil 5 minggu , adakah normal ada keluar spotting merah gelap mcm warna last period😔

Dh p check up doc,kantung xnmpk lg suruh dtg lg dua mggu.. ada boleh tolong explain kt sy adakah ni normal

12 Các câu trả lời

Saya minta maaf ya mommy sebab saya tak pernah alami spotting on early pregnancy. Tapi saya yakin ada ibu lain yang pernah lalui seperti mommy dalam komuniti TAP ni. Jom mommy lain kongsikan di sini. Cuma saya pernah alami spotting masa 35 weeks. Doktor pernah nasihat saya yang sebarang spotting tak kira minggu keberapa adalah tak normal. Jika berlalu. Kena cepat2 ke hospital. Memandangkan mommy dah berjumpa dan doktor nasihat untuk datang semula lagi 2 minggu, saya cadangkan mommy untuk banyak bedrest. Saya doakan semoga mommy dipermudahkan urusan dan moga selamat semuanya. Allahumma Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

sy pn tdk perna spotting tp ada jg doktor terangkan serba sdikit spotting tu di sbbkan "implantation bleeding" Proses pendarahan ini boleh berlaku apabila telur yang disenyawakan mula menempel pada bahagian dinding rahim. Kadangkala ada yang ingatkan pendarahan ini sebagai ‘period’ dan tidak menyangka bahawa sis sedang hamil.utk preggy 5 weeks kalau scan ats perut pn mmg tdk akn nmpk kecuali scan melalui kemaluan tp tu pn hnya nmpk kantung shj..baby blm nmpk lg..sis rehat secukupnya jgn stress..dlm 8 weeks bru nmpk bby

Sama macam saya, kerap blood spot. Ade sekali macam period nak habis. Check check 8weeks, and alhamdulillah boleh dengar jantung baby and nampak dalam kantung. Tapi doc minta banyak kan rest sebab mungkin rahim tak kuat, masatu doc pun macam nak taknak cakap sebab taknak bagi kite risau 😊 tapi after, alhamdulillah. Sis banyakkan rehat oke. In shaa Allah, semua baik baik

hm kena berhati2 sis and bnyakkan rehat jgn terlalu kerap buat kerja berat or brjalan terlalu kuat risau janin tkkuat bolehh gugur , sayaa mula2 tau prgnt amek mudah je benda cmni angkt berat2 and last2 tkkuat jatuhh sama mcm apa yg sis alami tu so brhati2 bykkan rehat minum air masakk byak2 okeyy🙂

Saye spotting time 6weeks.. Terus pegi hospital sbb mak mmg kerja sane.. Doc scan dah xnmpak ape2.. Sedih sgt sbb ni 1st pregnancy lps 5 thn kwen.. Moga sis baik2 je.. Bykkan rehat.. Kalau risau sgt better pegi hospital terus ok..

Positive ye. Itu normal. Sila baca tentang ‘implantation bleeding’. Tapi harus rehat and jangan buat kerja berat di awal kandungan ye sis. InsyaAllah semua okay. Pergi check terus di hospital kalau risau. ❤️

4y trước

Saya ada spotting juga diawal kehamilan. Tapi spotting yang byk atau byk kali harus check. Itu tak normal.

dh brpa hari sis spotting? saya dlu pnh 2 kali.. saya prgi hospital kna thn wad... dipantau oleh doktor dan nurse... ..tp alhmdulillah bila discan apa smua baby ok jntg msh ada...

saya prnah jadi.. sbelum disahkn gugr.janin luruh sdiri sbb kandungan xmnjadi.alhamdulillah skg pregnant lg 😊..klu risau jump doc swasta plak

Bykkn rehat ye puan. Positif ye. InshaAllah ada. Buat diri happy #TAPSupermoms #TAPactiveusers

sy pn spotting waktu 6weeks.pegi hosp doc check semua normal.skrg 8weeks.