risau

Dh nk masuk 9bln dh, meksi2 sruh cuba tes keluar susu, tp dah cuba byk kali xkluar jugak.. risau tkt dah bsalin nanti xdpt bg baby susu? MCM mane nk buat keluar kn susu..

40 Các câu trả lời

Saya share sikit ilmu yg saya belajar😊 1)set minda,kne sllu ckp dkt diri sndri nnt nk ssukan ank dgn ssu bdn.. 2)masa mandi bersihkan nipple,smbil tu urut breast secara perlahan sambil selawat. 3)cuci nipple dgn air grm (kdg-2 mmg permulaan kita nmpk mcm x de ssu,tp kne ykin dgn diri sndri.. Stiap org mngndung mesti ada ssu bdn sndri .. Bila dah berslin nnt kne kerap bgi bby nyusu bdn .. Sbb dgn mlut bby je ssu akn keluar .. Dgn hisapan bby tu je boleh kluarkan ssu koletrum tu .. Insyallah .. Kene set minda dan niat tu yg penting .. Bila kita set minda kita sllu kita nk susukan anak kita,nnt aoutomatik hormon bdn akan bekerja dn hsil kan susu😊

yg penting lpas bersalin trus bounding dgn baby...air susu kluar ke xblakang cerita..keep positif...bg je baby hisap...lame2 kluar...hisapan baby lg kuat dr kita picit or mermet...bila baby hisap automatic breast kita kn hantar signal kat otak tuk kluarkn air susu... yg penting positif n jgn stress...sentiasa pikir positif susu ader bnyak n cukut tuk baby...insyaallah...

Sye ank slong. .lps je klua blik ot. .naek wad nurse da tukar kn pad semua da brsh kn kte. .tros nurse bg bby kt sye. .bg bby kt sye utk mtk bby bf. .alhamdulillah ade susu. .walau skit. .kalo bby slalu isp InsyaALLAH susu akn ade. .jgn rsau ye mommy. .kalo rsau 2 lg buat kte stress. .🥰🤗

Nurse saya ajar, guna mindset . masa nk bersalin nnti dlam mindset kita , kitaa pastukan nk susukan ank guna bdan jea . pecaya diri sndiri boleh buat . nnti automatik lepas brsalin kelua ssu . ni apa yg nurse di kk ajar .

5y trước

Jgan risau , jgan takut & jgan stress kalo tk kelua susu . setengah ibu lambat sikit kelua susu .

Jangan risau, in Shaa Allah lepas bersalin ada susu. Saya lepas bersalin baru ada susu. Start mengandung 7bulan saya dh pam hari2 tapi still xde. Hari ke3 bersalin selepas anak isap baru ada susu. Sampai munitik2 air susu.

Lain badan. Lain tindak balas... Badan kita tahu apa yg perlu buat.. Menyusu ni boleh kecutkan rahim.. Badan kita lebih tahu apa yg slamat utk baby dlm mommy... Jangan risau... InshaAllah.. Ada rezeki utk baby nnt

biasa lps brsalin bru kluar susu . ats bdn jgk smua ni n mindset kne positif je ye sis . sy alhamdulillah bru 23w hritu dh kuar susu . hrap2 susu meriah la lps brsalin nnty . smoga sis dipermudahkan ye aamiin

sllu bersihkn puting msa mndi..sy msa 17w dh kluar susu jernih mlekit mcm gam blah kanan..18w klua blah kiri..now dah 27w pon kdg2 basah je bju..awk kna sllu bersihkn puting..kuping lama y mnyebabkn xklua tu

5y trước

Sye slalu brah kn puting jgk. .mmg ade klua putih2 2. .n kdg2 buat sakit. .ble da brah kn xrse sakit sgt. Mmg slalu tiap kli mndy sye tgk puting sye akn ade wrna putih 2. .

dont worry sis . nti lepas bsalin inshaAllah ada je air susu tu . tpi sy dluu waktu kndungan umur 32 weeks mmg dah ada air susu dah . padahal first baby . lain org , lain pengalaman mngandung sis .

saya dari anak pertama dan yg kedua ni mmg tak ada kluar air susu biar sikit .. sllu juga bersihkan nipple nak bagi keluar.. tp alhamdulillah once baby dah hisap automatik air susu ada 😊