pregnancy

dear mummy.. bole x share tips utk kurangkn morning sickness,sy bru 7 week 7 day mngandung.. skrang alami muntah loya yg trlampau kuat..huhu

4 Các câu trả lời

Kalau muntah lagi kita xbole bg perut kosong..kna mkn biskut ke roti ke asalkan jangan bagi perut kosong..nnt masa buka buku bgtau kat nurse, then nnt time jmpa doc bgtau..basically doc akan ng perskripsi utk ubt tahan muntah..janji jgn bg perut kosong..perut kosong masuk angin lagi la sakitnya rasa ngan pening ngan loya..serba xkena nnti

4y trước

Sama mcm sy.. Huuu... Da 12w masih berangin n muntah.. Loya xlarat semua ada...

Saya makan gula2 hacks perisa orange. Air pula saya akan minum air panas, tak kisah lah air apa asalkan panas. Air suam saya muntah. Makanan, emm saya makan apa je pun muntah time first trim. Haha. Dah masuk lima bulan baru okey. Semoga urusan awak dipermudahkan ya.

sm mcm sy...nk 3 bln loya pening2...on da way anak no 3..slps 7 tahun rileks...kalo nk hilgkn nye..awak kene makan yg masam2..samboi ke..susah nk hilangkan..kalo boleh jgn mkn yg bergoreng n brminyak sgt..

Salam semua. Sy bru 6 week. Ni kira ank ke 2 selepas 1o thn..sy blum buat buku lagi.. dh lama tinggalkan ank kecil ni mcm kena tuntut ilmu semula. Nk tanya bila boleh buat buku..

4y trước

minggu ke 10 boleh dh..