Bagi direct feeding dekat baby

Dari lahir sampai sekarang dah sebulan 20 hari baby memang bagi susu df x de campur dengan formula. Kita kalau salah makan memang baby boleh meragam ke sebb sebelum ni memang makan sup je sebb memang jaga betul betul dalam pantang pon sebab beranak czer. Baru lah nk makan makan sedap sikit macam semalam buat masak lemak telur tapi baby meragam sangat. Dia nangis pastu sapukan minyak 3 kali kentut sampai berak banyak gile. Macam mana ea betulke kalau bagi df kena jaga x boleh minum ais nanti baby kembung tak boleh minum panas sangat nanti baby lidah melecur kalau makan pedas baby panas. Macam gelisah tak selesa. Macam mana ea #df #breastfeedbabies #baby

3 Các câu trả lời

air sejuk ke panas tkde kaitan kembung2 perut ni. sy dh baca menurut pakar dan pengalaman yg doktor2 dh bt kajian. boleh tgk kt google. baby ni kalau dia breastfeeding, ad sesetengah baby dia allergic contoh, soya, susu, kacang. benda2 yg org selalu allergic kita tktau dia allergic apa, so makanan salah satu ni boleh bg effect, makan pedas tkde msalah , semua makan awk kene makan seimbang, jgn sampai tkde makan langsung tu lg salah. boleh makan tp LIMIT. mcm makanan dlm piramid tu. tp bab allergic ni dia msti ad timbul something kt muka2 dia klu terkena air susu.. kembang ke tu tanda dia allergic. baby nangis tkde sebab lain melainkan, suhu terlalu panas ( dia rimas) terlampau sejuk, ( dia kesejukan ) nangis nak berak, nangis takdapat tidur, nangis lapar. nangis nampak benda. nangis sebab sakit. cedera ke jatuh ke terhantuk ke. baby akn nagis sebab ni ja. okay?

semua yg awak sebut tu boleh je nk mkn dn minum. xde langsung kaitan dgn baby. apa yg kita makan akan masok ke dlm perut kita. percent masok dkt susu ibu tu hnya sedikit shja. awak kena byk gali ilmu lagi ni. minum ais or sejuk bukan penyebab baby kembung dn sesema. awak yg minum panas kenapa pula baby yg nk melencur lidah😅😅. mitos mana awak dgr ni. semua yg awak mkn turun ke perut awak. susu awak xkan jadi sejuk kalau awak minum ais dan susu awak xkn jadi panas kalau minum panas. pedas pon boleh makan xjadi masalah awak. dalam pantang sebenar nya awak boleh je mkn semua selagi awak xde alergik dkt apa2 mknn tu

kena try & error, means awak kena try sikit ,kalau tgok baby okay takpa. mcm saya alhamdulillah okay. just caffien/kerang tak bole makan. bab lidah melecur or baby panas tuh takda pun, susu kita ni rasa sama je, sejuk je. just bab makan tuh je kena jaga .