Baby meragam

Any tips untuk hadapi anak yg kuat meragam. Anak saya dah 25 hari dan mula kuat meragam. Tak tau saya salah makan dan effect ke dia atau dia memang kuat meragam time umur ni. Harap sesiapa dpt membantu. #ingintahu #firstmom #firstbaby #pleasehelp

5 Các câu trả lời

Awak, anak saya yg fully FM nie pun kuat meragam 😂 baby bawah 3 months mmg macam tu. Maybe baby awak high need. Sekarang saya akan try and error kalau dia nangis. First saya bagi puting kosong, kalau dia buang, saya bagi susu. Kalau dia paling muka taknak susu, saya check pampers. Kalau semua tidak, saya dodoi/masuk buai. Dari segi kembung perut, alhamdulillah anak saya jarang kembung. Itu je la language dia yg saya follow. Baby saya umur sebulan

Normal meragam sebb nk beralih bulan . Bedung / bg susu / tukar pampers / sapu minyak / urut I Love U kt perut / gendong btl2 lekt kt bdn kita buat bunyi shuussss pastu goyg sikit . Lama2 dia tidur . Mula2 sy xpandai tp sy byk mbca ikut semua tips now sy tau ank sy mcm mana hehe . Bby 26 hari 🥰🥰

meragam maksud awk tu dy asyik menangis je ke?sy pn xde tips sgt tp cube sapu minyak kt perut tapak kaki urut² sikit..kdg takut jgk dy kembung ke pakaian xselesa ke..atau cuaca panas atau terlalu sejuk..

Normal sis baby sy pn mse 25hri pn meragam dgn susah nk tdo nye..org ckp nk beralih bulan..skrg baby dh sbln lbh Alhamdullilah smkin baik

cuba follow fb baby language. mungkin baby awak tak selesa.