Mengidam maggi pedas giler

Dalam banyak banyak makanan yang ini saya mengidam adui semalam makan juga la tapi hatini menahan nafsu dari makan 😭😭😭 sampai kecur air liur lidah and tekak ni nak pedas jeee 😩😩😩😩

Mengidam maggi pedas giler
43 Các câu trả lời

Sebenarnya risau sakit perut je, cirit birit ke. Kalau makan pedas2 ni. Tak elok la kan sbb time preggy ni kita nk sihat2 je. Cukup la dgn alahan yg ada jgn ditambah dgn sakit perut pulak boleh menganggu emosi dan sebagainya.

org cakap masa mengandung kurangkan pedas kan tapi saya tak 🤣 hari hari masak menu semua ada cili . ramen pun saya makan tapi ni saya share dgn adik ipor sbb suami mrh mkn bnyk bnyk 🤣 . makan je sis buat lps ngidam

Sy first trimester prgnant selang 3 hari makn.. tp tk letak yg chili oil dia tu.. 😂 sedapp tk letak pun. Rasa pedas2 mnja.. alhamdulillah skrg dh 7bulan 😅 mmg tk elok untuk baby tp nk buat mcm mna itu ja blh telan

sis kita geng. saya duk makan yg ayam bakar tu. haish kecur air liur. saya ingat saya pelik. rupanya ada geng. tapikan saya tetiba x leh minum susu. mkn maggi pedas giler elok x cirit minum susu cirit. x tau nk cakap apa.

Post reply imageGIF
3mo trước

kita sama ermm semalam minum susu segelas balik2 ke toilet pula hari ni adoii

Sama macam saya. Pregnant ni nak makan benda pedas je. So far bagi saya kalau saya nak makan, saya makan je. Tapi kalau terlalu pedas and sakit perut. Saya akan berhati hati and not everyday saya akan makan pedas

makanla..perencah tu xpyh masuk 1paket msuk spruh kalau pedas sgt.. takut nnti alami heartburn kang dh kena tak blh tdo nnti..mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

Depends atas diri sndri. Xda mslh nk mkn kalau mmg sblm ni blh mkn je.. jgn berlebihan je la.. sy ada gastritis teruk + hiatus hernia lg.. kalau mai dh mengidam nk mkn tu sy mkn je la cuma xdala byk

dia ikut badan masing ii sebenar nye.. kalau saya dari trimester 2 suke makan samyang Meggie pedas gile Sampai la sekarang tapi takde la Hari ii dalam sebulan 2 kali.. Alhamdulillah baby sihat aktif

alhamdulillah nasib Xdak cirit or sakit apa2 bru ni teringin sgt2 bantai habis hehehe mkn blkg dari suami tkt kena beletiaq , bila pedas sgt2 tu mkn benda manis bg hilang pedas tu

Makan je lah kak …. Saya hari2 bantai ramen Dgn air gas dripd awal mngdung sampai bersalin🤣🤣 now anak dh 3 thun

3mo trước

Makan je. Sy siap buat stock sambal lagi nak naikkan selera. Kalau takda sambal, makanan apa pun tak masuk