bantu share menu makan anak 9m

dah x tau nk buat resipi apa. anak sy select😭 mgkn dlu sy prkenalkn dia cerelac. huhu. then sy bg dia kentang+susu. dia suka asyik nk ni je bru mkn hbis. nasi xnk.. tp lately ni dia xnk dh, bosan lh kot. ibu2 bole bg menu x yg simple ataupn kudapan2 baby yg sng nk buat. thanksss

5 Các câu trả lời

rse mcm baby still nk tekstur yg lembut/blend.. kentg+ susu tu awak msk mcm mashed potato ke? bley try buat sum2 buah.. bncuhan tepung beras+santan/susu, lps tu letak puree buah.. klu sis nk tukar tekstur baby kne buat bperingkat2.. contoh klu mkn 2x sehari... 1x bg tekstur blend/biasa baby mkn, lg 1 bg tekstur baru.. memg take time sikit tp lme2 akan ok..

anak saya start 8m makan apa yg parents nye makan. lauk yg sama cuma asing bahagian dia sblum masuk perasa masa masak. texture depends pd penerimaan anak. klau masih nak texture blend, just blend lauk tu bsama nasi. anak sy nak masuk 8m tu mmg dia dah xnak bubur. makan nasi biji² mcm kita makan.

mi spageti macaroni kuey tiaw nasi minyak nasi ayam nasi lemak nasi jagung a masak kurma masak paprik kuah sup kuah tomyam cucur udang cucur bilis cucur kurma pankek buah banyak lagi panjang list ni

sis try buat finger food. nugget ke fries ke. bab lauk tu cuba la buat masak lemak ke, masak kicap ke. try buat goreng2 dkt anak. nasi/mee/bihun goreng.

ank sy xnk cerelac ke ap² jnis makanan baby, dy lebih prefer nasi atau bubur🤣