Sapa ada pengalaman? Baby sapa pernah telinga dia jd mcm ni, dia berair bila kering dia berkuping

Dah pergi jumpa doc dah. Sebelum jumpa dia just berkuping dan berbau x sedap. Bila guna cream doc kasi, Krim Ezerra ptg tu jd berair. Blkg pelipat telinga dan keliling telinga tu jd lembab melekit keluar air. Bila kering dia berkuping dan nmpak mcm dlm gmbr tu.. yg bhgian blkg telinga x berkuping da cuma basah mcm berair gitu. Bila lap hilang kang stghjam lg rasa melekit lg.. Tak sesuai ke cream tu..? Ni doc swasta Masa gi kk, cuma dpt calamine cream utk ruam muka & telinga which is x membantu langsung.. Ruam pun makin bnyak dkt muka.. Utk nappy i guna drapolene, beli sendiri. Nampak ok selang sehari guna.. Tp dia tulis utk nappy je.. Utk yg dkt muka heat rashes tu sesuai pkai apa ye? Dan yg dkt telinga tu ada x baby dia yg pernah kena gitu.. korang guna apa utk cpt baik?

Sapa ada pengalaman? Baby sapa pernah telinga dia jd mcm ni, dia berair bila kering dia berkuping
22 Các câu trả lời

anak sy slalu jgk blkng telinga mcm melecet kdg smpai brdarah. sy sapu krim sudocream je, cpt elok.. dia jd mcm tu bila lps mndi tk lap kering. lps mndi kne pstikn betul2 kering.

anak saya macamni. telinga bahagian belakang. saya rasa sebab saya tak lap betul betul telinga dia lepas mandi. jadi saya pakaikan Cetaphil lotion je

Baru lahir ke sis? Kalau baru lahir nt lame2 akan hilang sndri.. just bersihkan je.. jgn letak ubat ape2 takut jd lg teruk. Ni bukan eczema..

baby sye penah kne mcm nie.. tlinge berair, bkuping2 smpi kt kening pn jd.. guna krim kk x bkesan.. sye peg klinik pakar kulit bru ok..

anak saya baru sembuh begini...kiri kanan telinga dia sis.. cuba pakai krim snow white ya.. berkesan nie.. saya pun pakai cream tu..

ank sy 3bln pun jd cm tu blkg tlnga..kdg2 berbau jgk..skg da kurg..sy rajin bersihkn kt stu..

ank sy dlu kne jgk tp alhamdulillah dr bg cream sah oke . dye mcm ekzema jgk tp minor

anak sya hari tue merah2 juga muka dia last2 dia berak2 hari2 lama2 hilanh

sapu sudocream nipis2. dia akan cepat baik.

cuba try snow white trtment cream wrna pink