Kali Kedua Ke Hospital

Dah pergi hospital tuk kali kedua harini bru bukak 2cm even da kluar lendir drah+rengat prut.. Kalau tak bukak jugak kne induce lagi 2ary#firstbaby #firstmom

5 Các câu trả lời

Saya dulu perut dah start mengeras. Tapi tanda tak turun. Still kena balik. 3 kali pergi hospital . 2 malam tk blh tido perut mengeras tapi still kena balik lagi sbb tanda tiada. Hari ke 3 tu baru admit . Walaupum perut mengeras still takde bukaan. Dr yg tolong bukakan bukaan baru tips of fingger je. Tak sampai 1 cm 😅 tapi contractions mmg tak blh bawak bincang. Sampai tahan nangis . Hari ke-3 baru admit tu saya dtg jam 7am. 2am baru bersalin. Dari tips of finger tu jam 2 pagi tu check bukaan dah 6cm . Terus dr pecahkan air ketuban, masuk lr dan bersalin Alhamdulillah. Banyakkan sabar ya puan 🥹

2y trước

Ouh mcm tu ye sis. Kiranya sis dah lama sngt kerap mengeras tu smpai mkn 3 hari. Tau2 bukaan dah 6cm mudahnya sis alhamdulillah. Saya harap saya pon begitu jgk la🤲🏻 hihi tq sis share pengalaman! Tahniah dan selamat berpantang ye sis🌹 doakan saya agar dimudahkan urusan bersalin nanti🥰

Sis pergi hospital sbb dah kluar tanda lendir campur darah ye? Saya plak tadi chekcup kat klinik KK, contraction palsu yg saya rasa terlalu kerap, then doktor check bukaan baru 1 cm, terus dia bagi surat kat saya untuk ke PAC hospital. Saya tak pegi lagi , sbb bukaan baru 1 cm agak2 kne tahan terus tak ? Sis plak 2 cm terus kne tahan ye? Saya takde tanda2 yg lain cuma perut kerap mengeras dalam 10 min gap mcm tu. Tapi skrg dia dah slow balik takde kerap mcm 10 min pagi tadi tu

saya dulu keluar darah dengan rengat perut pergi hospital bukaan langsung takda tapi progress laju sangat, Alhamdulillah selamat bersalin normal jugak

2y trước

Yeke uyooo mudahnya sis bersalin, alhamdulillah syukur 🥰 moga saya pon begitu jgk hendakNya🤲🏻 inshaAllah sis, terima kasih untuk doanya🌹

alhamdulillah 10 mei 2022.. sudah melahirkan baby girl secara normal..

2y trước

Aminn.. Moga diprmudahkn segala urusan kita..

mg dpmudahkan segalanya .Allahuma aamiin Ya Mujib