Gusi sakit/gigi sensitive

Dah dua kali sakit gusi sampai facial pain. 1st time awal 2nd trimester, dh g dentist buat scaling etc, menangis juga la sakitnya sbb gusi bengkak. Skarang 3rd trimester sakit lg sbb clenched gigi masa tgh tidur. Sakit sebelah pipi. Mcm mana ya? Nak gi dentist gusi tak bengkak & scaling mcm br buat hr tu.

2 Các câu trả lời

Saya tk ingat kt mana saya baca tapi rasanya ada terbaca sakit gigi ni jadi sbb kurang kalsium dalam badan. Ada ambik sumber kalsium mcm susu atau pil kalsium tak? Mungkin salah satu punca. Maafkan saya kalau saya salah, saya pun ingat tak ingat apa yang saya baca.

bolee aje pergi sis jumpa doc dari sis menahan saket.Lagipun kalau dekat gov,Ibu pregnant memang digalakkan untuk jumpa dentist kalau ad masalah Gigi sebabnya tengah pregnant nie biasalaa kurang kalsium kan..Moga dipermudahkan ye