Hi mommies boleh share bayi kembung perut nk buat apa?

Dah buntu sbb dh sendawakan , sapu minyak pun dh siap tunku lagi..😢😢😢 ni anak first x de pengalaman..tolong 🙏🏻🙏🏻

3 Các câu trả lời

mandi air suam..sapu minyak kat perut..blakang badan hingga ke punggung..labu betis..tapak kaki.. kerapkan bt senaman kayuh basikal..lepas mnyusu burpkan..lekapan y betul mulut bb pd puting jika bf..klau susu FM pastikan susu jgn d goncang hingga ada buih..buaikan bb d lengan mommy bawah perut bb dgn cara telingkup utk bg bb rasa selesa.normal bb newborn kerap kembung n akan beransur ok bila dah masuk 3 bln keatas

9mo trước

Terima kasih🥰

Urutan ILU pada perut dgn minyak sesuai, Buat senaman cycling pada kaki anak Pastikan lekapan mulut anak pada aerola jika susu ibu atau puting botol dgn betul.

Usia baby?