scan nampak kantung sahaja

dah 7w 6d tapi bila scan semalam nampak kantung je. taknampak heartbeat atau bby. dr kata kantung cantik tapi lagi 2 minggu kena datang scan semula. doakan saya & baby ya. first pregnancy ni takut betul

8 Các câu trả lời

tak apa sis, sy pun macam tu dlu, janji kantung dan yolk sac dah ada.. tunggu 10w br repeat scan lg, pasti baby dah nampak.. doc sy cakap biasanya klw rahim agak kebelakang mmng agak susah nampak baby.. so tak paya risau, fakir baik2 saja, amalkan folic acid tunggal dlu guna merangsang pertumbuhan organ dalam baby.. sy dlu 10w repeat scan kat swasta dah nampak baby, 13w baru buka buku pink..

insyaallah semoga dpermudah, dah bole buka buku pink dah tu, nt akn ada appt dgn doc utk scan perut jd xperlu bazir duit scan kat swasta lg

sebab tu x digalakkan scan bawah 8w seeloknya ke atas. in Shaa Allah baby ada je tu cuma dia kecik lagi x nampak.

awak mkn asid folic jgn tggal...insyaAllah bby ok...makan makanan yg sihat utk perkembangan janin..

Aamiin moga ada rezki sis . Sy dulu mcmtu jgk 7w after 2minggu dtg scan dh ada dh heartbeat baby

Insya Allah..mngkin awal lagi..doa bnyak² ye. smga Allah prmudhkn sgla urusan.

ameen. moga Allah jaga

normal