Nak share sikit

Da hari 18 ...terlmbat sejam pump susu terus bengkak susu.. terus demam harini ...sy xbg baby dbf sbb sy cdg nk jadi ep mom ..baby pun xreti hisap puting sbb puting sy besar n tenggelam.. so trpaksa pump tiap 2/3 jam ..cuma pagi tdi terlelap time lps subuh, biasa baby yg kejut dgn mnngis tp mlm tdi baby tdur kat nenek dia #bantusharing #pleasehelp #firstmom #firstbaby

1 Trả lời

Masa tempoh pemulihan slps bersalin, bila pump, gitu lah kesannya. Cepat bengkak dan boleh jadi oversupply. Seeloknya df, jika belum tahu cara df yg betul, marmet dan dapatkan bimbingan daripada kaunselor penyusuan bertauliah berdekatan puan. Bulan kedua selepas bersalin baru pam berperingkat gitu.