Kaki bengkak

Da 37week.. nk jalan pun ase sakit sampai betis.. mungkinkah brsalin awal? Due 31.03 ni.. cmne nk kurangkan bengkak ni ?

Kaki bengkak
22 Các câu trả lời

Byk berjalan bgkaklah kaki. Same goes klu byk duduk. Sy akn bgkak sebelah kanan berhari2 klu sy duduk lama2 buat kerja ofis. Tp kiri x, akan bgkak dkt pergelangan. However, next day surut. Tp klu kanan, berhari2 dia bgkak. Sy strt bgkak dr 2nd tri lg. Tnya nurse katanya normal

5y trước

Sama.. blah kanan bengkak lebih..

Due same. Baru 36w4d kan.. Kaki saya tak bengkak mungkin dgn pengambilan kalsium yg mencukupi. Slalunya klu bengkak cmni sis kene bykkan berehat. Kaki tu tinggi sikit, letak bantal kt bwh tumit tu.. Edema ni mmg sakit klu bengkak.. X dpt nak hilangkan bengkak ni.

5y trước

Sy di supply doc pil calcium.. Atas arahan doc sy sis.. ☺️

Pun sama. Dah masuk 33weeks. Bengkak on off. Kalau banyak berdiri ngan berjalan memang merening la jawabnya. Time tido tinggikan kaki. Kalau dpt rest dlm seminggu nanti surut la balik.

Kaki saya start bengkak dari 17minggu.. sekarang dah 31minggu.. bila keja dia akan bengkak.. bila cuti surut sikit.. sy tido selalu lapik bantal ja.. kdng rendam air pns + garam..

5y trước

Boleh try nti.. hee

Kalau saya bengkak kaki, saya urut. Syukur Alhamdulilah kurang dah bengkak kaki saya. Takut saya nak tgok kaki saya bengkak 😂 kurangkan makan masin2 sis.

Sis, amalkan time tidur, letak kaki di atas bantal, dulu kalau sy sering jalan and duduk, kaki confirm bengkak, lepas amalkan petua tu, kaki dh x kembang dh

5y trước

Oraits.. mekaseh awak 🤗

Saya due 30.3 ni.. Tp admit ward 24.3 n elektif czer 26.3... Moga puan d permudahkan segala hal ye Kaki saya n jari saya da sembab..

Saya dah 38 weeks 1 day..syukur kaki x la bengkak..saya selalu urut utk melegakan letih kan kaki tu..

5y trước

Urut dlu ehh.. okay awak.. mekaseh 🤗

tggkan kaki sis.. ltk bantal bwh kaki mase tdo.. in sha Allah esok pg dh surut wlupn kjp..

Sy haritu bengkak teruk juga.. masa tidur tinggikan bantal n skrg alhamdulillah okay dah