Kerap terkencing/terkucil

Currently 34 weeks. Tiba2 terjangkit batuk dgn anak sedara jadi sy mudah nk terkucil bila batuk kuat sgt. Ad tak mommies yg mcm sy and is it normal nk terkucil? I paham mmg rasa kerap nk kencing. #ingintahu #firstmom

4 Các câu trả lời

sy masa 32 minggu kena batuk yg agak kuat sampai muntah2. dalam seminggu lebih tu ada la beberapa kali terkuncil. masa first time terkuncil tu, kena kat seluar dalam, bau air kencing. lepas tu ada la 3 4 kali terkuncil, bila kena je kat seluar dalam dah takde bau air kencing. masa tu risau takut leaking air ketuban sbb sy punya batuk agak kuat + positve gbs. sy terus pergi pac untk check, kena tahan wad 2 hari, mujur takde air ketuban leaking.. still paras normal.

normal sbb sye pun cmtu.. jumpa doc dia bagi antibiotic dgn ubat cair kahak yg bersesuaian dgn ibu hamil

haah, normal je. sbb baby makin besar menekan pundi kencing. lagi2 time batuk.

kuatkan pelvic floor muscle. boleh buat kegel, atau squat atau bridge etc.