Dh 37 mggu 2 ary blom trun apa2 tnda brsalin lg😔

Cuma ada contraction skjap ok skjap x..smpai dh penah msuk wad 3 ary..so kali ni niat aty nk tggu trun tnda drah or air ktuban bru nk p hspital lgpon hspital dkat je dgn umah..ada petua apa2 x utk cpat bukaan jalan slain brsama suami??sbab tgh pjj dgn suami skrang ni d sbabkn balik kg utk brsalin dan brpntang d kg..klau x brsalin jgak next week 20.12 dh kena serah dri induce utk d pksa brsalin d sbabkn gdm on insulin😔😑..first time nk kena induce..ank ke 4..

1 Trả lời

Saya dengar tips untuk bukakkan bukaan cepat, sis kene banyakkan berjalan , lepastu naik turun tangga, lepastu buat senaman squad tu, gelek2 tepi katil ke. Moga urusan sis dipermudahkan ye. InshaAllah selamat bersalin dan selamat berpantang ye sis

3y trước

Ouh mcm tu ye sis, okay baik sis. Mcm kawan saya laluan bukaan 2cm je tak berubah ubah. So dia kne pakai belon untuk bukak kan bukaan laluan tu, alhamdulillah dia selamat bersalin bulan 11 haritu, saya doakan sis mudah bersalin ye inshaAllah