Pola Tidur Baby High Demand 3 Bulan

Cukup je umur 3 bulan pola anak saya dah berubah. As a first mom sye buntu. Die menjerit x ckup nafas setiap kali sye msukkan dlm buai,atau dodoikan dlm bilik gelap. Tapi bila letak tempat cerah dia ok sekejap dlm 15 min menjerit balik.Sebelum ni selepas maghrib memang dia akan tidur tapi masuk 3 bulan dah taknak tidur. Sebab nk ckupkan kouta 16jam sehari, dia tidur banyak waktu siang 3/4jam setiap kali tidur dan boleh berjaga 1 jam sahaja. Dan tiba waktu maghrib dia akan berjaga 3/4 jam. Setiap hari smpai hari ni, dia x nak duduk kt bwah lama2. Minta dukung, tapi kadang2 tak menjadi smpai menjerit2 terbatuk2. Memang penat😭. Kadang sampai keluar air mata. Dah buntu nak buat apa#firstmom

4 Các câu trả lời

Mommy, ada follow FB/IG babylanguage tak? Boleh belajar ilmu tidur bayi kat situ. Sangat bermanfaat.