normal ke tak rasa macam pregnant pada minggu 14-15?

cuba share experience mommies kat sini, ada tak yg macam saya? kadang tu risau sbb tak rasa mcm pregnant sbb tak rasa apa2. sebelum ni saya mual, takde selera, perut rasa kembung dan cramp. bila masuk 14 minggu dah takde semua tu dan selera makan dah ada. rasa nak pergi scan je hari hari sebab risau :( ok ke tak ke baby tuuu

7 Các câu trả lời

Normal awak. Saya masa pregnant takde morning sickness, selera makan macam biasa, pergi kerja naik public transport, jalan kaki, naik turun tangga, hari weekend jalan2 Genting, pergi mall, tengok wayang, brisk walk kat taman. Hari nak bersalin pun still kerja lagi. Turun tanda kat office. Malam tu pergi hospital terus admit labour room. Alhamdulillah syukur. Pregnancy symptoms tu ada banyak. Tak semua preggy mom will facing the same situation. InshaAllah selagi takde spotting/bleeding semuanya baik2 sahaja. Enjoy your pregnancy journey 🌹 Oh ya! Kalau awak ada any issue/concern tak kira la hal kecik atau besar, please consult with your doctor.

2mo trước

wah bestnyaa. saya first trimester memang lemau and muntah saje. takde selera nk makan langsung. masuk je trimester kedua ni, semua tu dah takde.. tu yg pelik tu hehe

Sbnrny normal, tp kdg hati kita ni rasa tak tenang la kalau tiba2 takda alahan. sya sblum ni pun mcm tu. Tpi sya jenis suka pergi klinik 🤣 smpai bosan la doctor tu tgok muka sya. Tapi lagi bagus kalau pergi scan je. Baru la tenang. Haritu pun sy dh pergi scan lagi. Smua ok je. baby ok. Tp tu lah, lepas scan tu eh pandai mual2 balik la pulak. 😌 mempermainkan perasaan betul haha

2mo trước

iyee betul. saya selagi tak scan mmg overthinking je lah kerja saya. sbb saya pernah keguguran masa 1st trimester sebelum ni. itu yg trauma tu.

Normal je sy pon sama mcm tu sblom ni , tpi skrg dh masuk mnggu ke 16 alhamdulillah dh rasa perut tu ada sesuatu kt dalam. Lagi satu dh start ada bentuk membukit . Kadang tu dh start rasa mcm cramp sikit tpi tk sakit. InshaAllah semua ok yg pnting sbtiasa positif doa yg baik2

2mo trước

oh yeke tak sabarnye nak rasa something dlm perut haha. insyaAllah aminnn

Normal sis. Sy lepas first trimester, dlm minggu 13-14 tu dah mcm rasa normal balik, selera makan semua dah improve. Setiap pregnancy tu x sama sis, mmg ada je mommies yg x rasa mcm pregnant hehe. Nanti bila dah naik ke minggu 18 onwards dah boleh rasa baby gerak2 perut 😊

2mo trước

ohh i see hehe okay okay thanks!! sama la kita alahan tu dah takde dah skrg alhamdulillh

normal je.. mostly ble msuk 2nd trimester memg morng sickness da hilang & kte rse mcm bdn kte blek (mcm before preggy)..

2mo trước

ohh okay awak thankss!

Dah trimister kedua kan? Normal.. Enjoy.. Jalan2, Babymoon 😀

2mo trước

ha ah nak dkt 15 minggu dah.. heehe ok2

Normal je. Enjoy the phase. Best time for travel

2mo trước

yeay okay :))