Tunggu 3 bulan baru pergi klinik kesihatan boleh ke?

Check upt double line. Scan 6 minggu tapi kosong. Sekarang masuk 8 minggu. Nak scan takut belum ada. Boleh ke pergi je scan cukup 12minggu? Ke memang kena 1st time scan dulu baru boleh pergi klinik kesihatan?#firstmom

9 Các câu trả lời

Try scan lg sekali. Saya masa 6weeks pun baru nampak kantung. Scan semula masa 8 weeks thru tvs Alhamdulillah dah dgr heartbeat. Kalau 8 weeks masih belum dgr heartbeat, masa 12 weeks awak boleh terus ke kk bgtau awak pregnant tp scan masih belum dgr heartbeat. Nanti mungkin nurse kk suruh scan semula dkt kk.

Saya pun dah masuk 8minggu. Takut nak scan sebab kali pertama mengandung dulu tak menjadi. Saya nak scan minggu depan. Semoga kandungan Puan dan saya baik-baik saja. Doa banyak-banyak semoga Allah izinkan bayi kita membesar dengan sihat.

jgn takot..pergi jea buat basic scan..kalo x menjadi..juz cuci..kalo luar rahim..kena buang..apapon..bersangka baik dgn Allah..sebaiknya awal2 lagi bagus..lagi satu..tahan air kencing dulu, lagi jelas keadaan perot awk akan nampak

pregnant 7minggu tapi saya kerap sangat jalan kaki jauh2.. sbb nak pg keje xde kenderaan so kena jln kaki jauh sikit.. xpe ke utk kesihatan baby?

2y trước

sy pernah tny doc sbb sy drive keta pergi saja dekat 1jam 30 min..doc pernah kata..slow2 jalan dan slow2 naik tangga turun..acid folic jgn tinggal dan kalo xde apa2 bleeding..insyaAllah..okay tu..baiknya g scan utk lebih lanjut..

Saya dh pergi klinik semalam 8w4d scan dah nampak kantung dan jantung..heartbeat pun dah dgr tp slow doktor cakap sebab baby kecik lagi

8w kadang ada yg dah ada jntung.. Bagus nya bukak buku bawah 10w. Kalau 12w takut smpai2 kne marah dgn nurse lewat bukak buku.

sblom 12 weeks bagusnya bukak buku pink..sblom tu g klinik swasta utk.basic scan nk tahu baby cmna..insyaAllah..baby okay

8w above dh boleh scan. kena pegi swasta dlu, ade nmpk janin + heartbeat bru pg kk buka buku pink. xboleh lebih dri 12w.

2y trước

yea betoi..slip gmbr tu bawak utk bukak buku pink..pergi swasta utk confirmkan saja..kalo lebih dari 12w nnt dicop lambat..kalo 1st time okay..kalo dah biasa..nnt kena marah

sya hari tu 7week dh scan nmpk janin dn heartbeat dh ada😍😍🥰skg masuk 3bulan sda