Kencing Kotor

Check up da 2 kali, doktor kata kencing tak cantik. Teruk sangat da katanya. Ada ke mummies yang experience kencing kotor jugak kat sini? Ada tips ke?

16 Các câu trả lời

Saya 2 kali checkup kencing kotor.. sy mmg minum air kosong je tapi still kencing kotor.. checkup kali ketiga, sebelum tadah kencing tu sy basuh dulu bersih2 lepastu sy kencing sikit baru tadah.. Alhamdulillah kencing ok..

Saya kencing kotor kadang2 je kalau minum air manis, lepas sy minum air kosong 2-3 botol besar dalam 2 hari dah tak rasa sakit. Tapi bau air kencing mcm kuat sikit. Bukan bau hancing tp bau yg lain. 😂😂😂

Bykkan minum air kosong... sehari sblm nak pi klinik minum byk air...then check insyallah Akan okay...sy juga selalu kena Dari doctor kata kencing Kotor...last2 sy minum byk air then Lepas Tu okay da...

sya pon 2minggu lpas kne kencing kotor,,lpas check blik blik air kencing dh ok.....sya amalkan minum air barli dan dia punya buah sekali,letakn gula batu sikit....

Sy ada pengalaman. Minum air kosong byk, minum air Bali rebus sndri, minum air kelapa muda.... And masa ambk test urine pstikan tadah masa tgh2, jgn awal2

Sy pun sma..esk kena pergi checkup smula sbb nurse nk tgk air kncing kotor lg ke x..hritu nurse bg pelawas kencing tu ja and yg pnting kena mnum air msak bnyk2

4y trước

Saya dapat ubat lawas kencing tu dengan antibiotik.

Teruk jugak kencing kotor sy. Mmg hari2 minum air suam jea. Takut minum air manis. Perasan sebelum kena kencing kotor byk minum air milo.

Bnykkn Mnum air masak(kosong),barli suam kurg manis...insha allah bleh membantu...sy amalkn msa kncing kotor...kjap je dh ok

Minum air masak byk²... Selain tu barli tanpa gula... In Shaa Allah, tkde dh kencing kotor...

Banyak minum air kosong ikut keperluan badan. Minuman manis, bikarbonat, caffeine tu kena kawal..

4y trước

Okay baik. Terima kasih ye.