alamak gula ???

Cek dekat kk tadi gula 13, haaa sudaaa punya tinggi... Doc suh dtg 2 mnggu lagi utk mnum air gula. Share dlu untuk turunkan gula ni.. My second preggg, 1st preggy gugur huhuhu... Doakan untuk saya & baby semoga terus kuat okay. 6 tahun menunggu.... ? Thanks yg feedback #4weeks

12 Các câu trả lời

2mingu ni u jgn mkn dan minum manis. Diet sikit. Nnt result turun. Tp klu dh mmg ada kencing manis semasa mengandung ni, dia ttp akan tinggi gak dr normal. Sbb ianya ujian melalui darah. Gula dlm darah. Cuma, bacaan mungkin akan kurg. Klu xda kencing manis smasa pregnant, bacaan akan normal.

Saya ada history preggy 1st ada GDM tp on soliet control je... yg 2nd bebas diabetes tp kali ketiga ni minggu ke 14 dah kena minum air gula.. diaorg suspect sy ada kencing manis b4 memgandung.. buat bsp sekali terus kena refer hospital dan warded 5hari.. sekarang on insulin..

2minggu nie jgn sentuh air manis, ice cream, coklat.. lebihkan minun air kosong and kurangkan pgambilan nasi..... minum limau suam tanpa gula insya-Allah..... no1 and no3 no gdm no2 and no4 gdm diet control

Limau kasturi atau lemon perah campur dgn air suam atau air sejuk jgn letak gula... Insyaallah turun sya amalkan mcm tu alhamdulillah gula normal...

Try sayur bendi.. Sama ada rendam semalaman or masak sayur bendi tu..

Sis cuba amalkan barli suam kosong..inshaa Allah gula tak tinggi...

Minum air bali tanpa gula..insyallah..

Try mkn peria katak atau buat jus...

makan peria katak..in shaa allah..

Semoga ibu&bby sihat...