Berapa kali cek hb sepanjang mengandung? Saya cuma cek skali waktu buka buku. Skrg dah 29 week.

Cek 1st time haritu kat klinik swasta. Hb lebih 11. Lepastu dah x pernah cek smpai skarang. Mmg mcm tu ke prosedurnya? Sy lupa tanya doktor

7 Các câu trả lời

Saya check dekat hosp swasta (pusrawi) and pun sama sekali saja check hb time awal awal, lepastu appointment haritu doc cakap akan check hb lagi on 5/10. Due saya 14/11 (sekarang dah 32 weeks). Doc ada cakap 1st check tu memang takda masalah and sepanjang saya pregnant pergi checkup semua okay, soo inshaAllah saya positif saja takda apa apalah 🤍

10mo trước

Alhamdulillah lega sikit dgr ni. Sbb setiap kali cek dr pon ckp baby ok xada masalah. Berat baby pon ok 😊

kenapa klinik swasta awk malas sgt nk check hb. sy pun swasta. tpi setiap kali checkup mesti buat urine, scan, fbc. awak kena berkeras tu tnya DR awak. mcm mna nak monitor hb kalau dia tak check

uishhh, Sy checkup kk, stiap kali appointment akan check hb.. Sy hb dari 12 next appointment ttiba trun, brapa kali kna amik darah, alhamdulillah skrg dah 32w dia naik balik . 😌

Kalau hb normal 11 dan keatas kena check every month. Tapi kalau kurang dari 11 kena check 2 minggu sekali. 36 minggu keatas seminggu sekali kalau kurang dari 11

Patut kena monitor, mana nak tahun optimum ke tak hb tu, sama ada perlu tmbah ubat atau tak.. ni kelebihan klinik kerajaan, memang pmeriksaan mnyeluruh

Swasta mmg ade sesetengah mcm tu mmg tak slalu check. Kalau kk tu setiap kali checkup akan check.

10mo trước

Oh yeke. Risau pulak apa2 jd sbb dah ttc 8 tahun. Next time nk kena tnya dr. Tq2

Kalau kat klinik kesihatan kerajaan ni, stiap kali appointment akan di cek hb tu

10mo trước

Alamak yeke. Risau pulak jadinya. Next checkup lmbt lg