bolehkah mkn kerang dara?

bun..mau tanya,boleh kah kita mkn kerang dara, saat ini saya hamil 12 minggu..mau mkn,tp agak takut.

9 Các câu trả lời

semua kerang jangan dikonsumsi selama masa kehamilan, krn fungsi kerang ialah filter air... bnyak kandungan zat berbahaya didalamnya meski kaya akan zat besi namun hindari dulu..

Gpp.. aku juga makan kerang dara.. yg penting masak nya harus matang.. bumil boleh makan apa aja yg penting gausah parno dan makanan harus bener2 mateng

1y trước

baik bund..mksh ya💜

Gapapa bun, cuma jngam berlebihan. Dikhawatirkan akan menyebabkan resiko alergi ke calon bayi di kemudian hari

1y trước

iya bun..mkshh💜💜

kerang2 an jangan dulu ya bun. rawan buat janin. kalo udang masih boleh

1y trước

kalo boleh tahu kenapa ya bun gabolehnya

Boleh bun, asal jangan berlebihan aja ingat lagi hamil muda.

1y trước

baik bunn..mksh yaa💜

boleh bun yg penting kita makannya ga berlebihan

boleh dan bersyarat tp dalam wasapada

1y trước

mksh bun💜

kmarin kata dokterku bgini...

ga bolehh

1y trước

gt ya bun..mksh yaa