Bedong

Bun sebenernya bayi newborn boleh dibedong apa ngga ya?

34 Các câu trả lời

boleh asal jangan kencang-kencang dan jangan terlalu lama.. soalnya bedong kan biar dia hangat misalnya abis mandi, dll. kalo terlalu lama jg kasian dia gabisa gerak bebas mom

Aku dibedong sore tapi hanya tahan beberapa jam aja karna tangan sama kakinya gabisa diem padahal uda erat banget ngebedongnya

Boleh bun untuk sekedar menghangatkan bayi dan jgn terlalu kenceng krn ga baik untuk perkembangan bayi

Di bedong jangan terlalu kencang..hanya utk memberi rasa nyaman dan mengurangi refleks moro (kagetan)

Boleh asal jangan kenceng-kenceng dan ada waktunya juga bedongnya dilepas bun, supaya dd bebas.

Boleh bun, tapi ndag usah knceng2, tujuan bedong kan intuk mnghangatkan dede bayi bun

Boleh aja bun tp jgn terlalu ketat bedongnya krn fungsi bedong utk menghangatkan bayi

Boleh bun untuk menciptakan suasana sprti didalam perut ibu,, jdi cepet bobok

Anak aku dibedong sih, cuma kalo dia udh mulai rewel ya aku lepas bun😀

Boleh bun untuk menghangatkan bayinya asal jangan kekencengan