bedong

bun say..!! anak ku itu baru berumur 1 bulan 1 minggu..! tapi udah gak mau di bedong..!! itu aman gak ya bun..!

59 Các câu trả lời

anak zaman now mana Ada yg mau dibedong. anak sy umur 4 Hari Aja udah bisa buka bedong sendiri 😂🤣🤣. pake akting lah pura2 pipis / pup Pas dicek ga Ada apa2. udh dibuka bedong kyk lega gitu. 😅

aman dan gpp selama kehangatan bayi terjaga..anak sy bedong pas di rs 3 hari aj itu pun lepas mulu bedongannya...setelah dirmh ga prnh bedong....kyknya makin kesni bayi jrg yg mw dibedong

Aman kok bun,, bedong itu kan fungsinya untuk menghangatkan baby saja,, kalo anakku sih tiap pagi aja di bedong setelah itu anaknya berontak ingin gerak sesuka hati,, hehee

Anak saya dri lahir jarang di bedong kok bun, skrng udah 3 bulan alhamdulillah baik² aja kok bun. Bedong kn tujuannya untuk menghangatkn bayi bun.

lah anak saya dibedong jg ga betah bun.. bedong cuma max 30menit habis mandi aja biar ga dingin, itupun ga terlalu kenceng bedongnya. baby 1bulan

Aman aman aja bunda... Bedong menjaga bayi agar tetap hangat dan nyaman... Jangan percaya mitos.. gak ada hubungannya dengan bentuk kaki

Gpp ko bun. Dokter dan bidan pun nyuruh jgn lama2 d bedong. Yg penting kehangatannya ttp terjaga biar debay gak kedinginan

Gpp bedong fungsinya untuk menghangatkan kalo ga mau di bedong di selimutin aja bund.. Babyku cuman dibedong 2 minggu aja

Anak saya 2mgg udah ga mau dibedong bun tapi kali2 ajah bedongnya kalo malem itu juga cuma sampe umuer 2bln

Sebenarnya bedong itu untuk mnghangatkan si bayinya.. kalo udah ga di bedong asal tubuhnya hangat hpp sih bun