darah keluar

bulan lepas saya tertinggal pil perancang selama 14 hari termasuk ke hari ini, nurse tak bagi pil seterusnya sebab katanya takut saya terpregnant.. dia kata tunggu next period baru datang ambik ubat.. 3 hari lepas seluar saya berdarah banyak tapi satu hari je.. saya tak tahu tu darah period ke ape sebab sepatutnya tarikh period saya lagi 2 minggu.. then harini keluar darah lagi untuk kali kedua.. lately ni keliling bahagian pinggul rasa sakit2.. soalan saya ada sesiapa tahu masalah ni ? normal ke ? atau memang kesan ubat ? selama saya ambik pil perancang semua normal, period datang setiap bulan on time..

4 Các câu trả lời

Mengikut pengalaman sy tu adalah period sis. Sis x makan pil perancang selama 14 hari kan ? So hormon yg ada dlm pil perancang tu akan beritahu pd bdn bahawa pil yg diambik telah habis di consume. So akan keluarnya period pada haritu. Ia memang x keluar setiap hari, kadang pandai berselang seli seperti yg sis alami sekarang. Ni apa yg nurse bagi tau dgn sy laa & sy pun pernah mcm sis

12mo trước

Kalau sakit & ada ketulan sis better pegi check. Takut ada apa² masalah yg lain lagi pulak

Kdg2 dah stop pil pun akan kacau period. You cakap tekan celah pun ada ketul2 kan? Lebih baik jumpa pakar ya. Risau juga. Take care semoga dipermudahkan

12mo trước

oo yeke hm.. aah.. tu la risau jugak.. lubang dubur pun sakit.. macam kena buasir pulak.. macam2..

cuba check upt. kalau awak pregnant then gugur upt akan still +ve

12mo trước

semalam ade check upt tapi negatif

period tu