Surat nikah dah hilang

Bulan dpn dah nk kna serah diri kat hospital, betul ke kna bawak surat nikah? Saya mintak suami cari surat nikah tp dia xjumpa, mungkin sbb kami ttc lama, dalam pada tu dah 2x pindah rumah, ntah kat mana dah kitorang simpan surat nikah tu 😅😅😅.. Kalau kad nikah ada la sentiasa kat dlm dompet, hospital terima x? #SeriusTanya #firstmom

26 Các câu trả lời

Kalau dalam buku pink dah ada salinan, hospital tak akan mintak. Tapi bagi kes puan saya tak pasti. sebab sijil nikah tu wajib sebenarnya dalam checklist bukak buku pink.

1mo trước

terima kasih sis 🥴🤲

kena ada sijil nikah nnti bby dah keluar nk buat surat beranak kena guna sijil nikah.. kalau hilang pergi suruh suami buat cpt2 mnde2 penting Jangan tangguh2

1mo trước

Baik sis. terima kasih, nasib baik sy tanya kat sini, ada lg la masa nk apply baru tu 🤧

kalau ikut pengalaman saya, masa nak bersalin hosp minta buku pink dgn ic kita je. bila nak daftar surat beranak anak kat jpn tu yg minta surat nikah.

1mo trước

hurdle kat jpn la ye nt.. huhu.. 😅

Saya masa anak first sahaja KK minta surat nikah, ic isteri dan suami. Anak seterusnya memang tak minta dah. Hospital tak pernah pulak minta

selalu dlm buku pink kk dah siap selitkan salinan sijil nikah mase awal2 buka pink lg.. dulu takde minta sijil nikah tp skrg tak taulah ye..

dua2 salinan hilang ke😅 boleh ke pejabat agama bgtahu hilang nk copy.. istilah dia cabutan semula ke apa Lupe dh

1mo trước

alaa jgn stress mommy, tkelok. pass kt husband 😅

Kalau sy bersalin di hospital serdang, kad nikah yg simpan dalam dompet tu pun mereka terima. Depends hospital kot

manada minta surat nikah sis , buku pink wajib la ada . surat nikah tu proses nak buat surat beranak anak nnti .

masa sy tak ada pula diminta. tak pasti la klu hsptl lain mcm mana. bsalin 2022, 2024.

1mo trước

tp nk buat sijil lahir kena ada sijil nikah. kena usahakan cari juga

Sy nk bersalin haritu xpyh..cuma masa buka buku pink tu je diorg minta itu pn kad nikah.tu sahaja