GDM

Bulan 6 hri tu sy minum air gula sangkut ada GDM. Skrg dh buat 2 kali BSP, alhamdulillah bacaan gula dah kmbali normal lbh kurang paras 4-5. Tp knp misi masih kata sy ada kencing manis ye? Tak faham la...

GDM
5 Các câu trả lời

sy pun x fhm sis.. hrp ada ibu2 lain boleh tlg jawab..😊

4y trước

bacaan minum air gula tu tepat dan universal. semua minum air gula sama kuantiti..dan atas badan seseorang macam mana gula tu digunakan dalam badan. kalau bacaan tinggi sebelum/selepas minum air gula makna kita ada gdm(kencing manis ketika mengandung). bacaan seterusnya ikut yg kita makan seharian-nak tentukan sama ada perlu diet control ataupun suntik insulin/makan ubat kalau bacaan 4 kali sehari merah