Test apa lg yg akan KK buat utk check pregnancy 1st time ya? Nak buka buku pink

2 Các câu trả lời

Kalau tinggal buka buku pink semata, maybe dh takde nk test apa2 dah. Mcm sy first time takde test apa pun..buka buku, timbang berat(bmi), bp, tanya tu tanya ni, dah siap. Set tarikh utk next appointment plk. Scan pun takde. Maybe sbb Sy dah gi scan dekat luar dulu and still dalam first trimester. Appointment lepas2 tu baru dia start bgtau pasal air gula ke apa semua tu. Kalau belum pernah ke mana2 klinik utk konfirm, maybe dia pun akan test pregnant dulu la kot. Sbb ada kawan cakap, boleh je gi kk cakap nak check pregnant nnti dia check la.

3y trước

Saya td test pregnancy dgn buka buku pink terus. Dah 10w+ dari tarikh last period. Pastu ada Dr scan sbb tk pernah scan kat private lagi. Sblm ni tk pernah check lg dgn Dr luar, just 2x check upt sendiri selang sebulan positif. Banyak juga la nurse KK briefing sambil2 fill in buku pink utk primid mcm saya.

Blood test, urine test, bp, berat & tinggi je..ikot KK jugak kot

3y trước

Thanks. Td dah g. Ada HIV test. Suami sekali kena