Naikkan hb

Bukan soalan cuma nak share, sebelum ni sy mild anaemia pernah tnya soalan kt sni, on ibaret tp still sama bacaan dlm 10.7 turun ke 10.2. Skg sy amalkan jus bayam+kurma setiap pagi. Alhamdulillah bacaan hb sy baik ke angka 11. Sebelah mlmnya sebelum tido sy makan ubat dgn jus delima. Cuba amalkan.. Setiap org berbeza. Sy dah cuba mcm2 alhamdulillah serasi yg ni.. Sembelit pn xde 🤗#pregnancy #bantusharing #mommybuntu

8 Các câu trả lời

saya masa mula2 buku pink, hb ok, 11.4 mcm tu. bila kandungan masuk 4 bulan ke atas, hb drop ke 10.5. sebelum ni makan ubat 4 jenis yg KK bagi tu. selasa minggu lepas ambil darah, bacaan tetap sama 10.5. doktor terus tukar ke ubat iberet folic pula. tQ sis atas perkongsian. boleh cuba lah nanti 🙂👍

saya dari awal buka buku pink 1/10/20 darah hb 10.6 turun 10.5.pastu turun tinggal 9.2 pada hujung bulan 12 tahun lepas.lepas amalkan minum jus mamariam sebotol,2sudu pagi/2sudu ptg.alhamdulillah..hari kena klinik ambil darah hb.result darah hb naik bnyk.11.5.

Obimin tu makan mmg waktu perut kosg pagi2. Lpas 2 jam tu baru breakfast atau makan apa2. Sy alhamdulillah 27w hb 13..

ni ok lagi pernah saya mengandung anak3 teruk hb saya 7 lagi dara saya .kana tambah dara saya pakai jarum...

saya makan maltofer dari 11.7 naik smpai 13.4

makan telur goreng hari²

try makan jambu batu

o