Baby 3 bulan 4 hari demam

Bukan demam sebab cucuk ya , mungkin berjangkit dengan orang dalam rumah . ramai yang demam . suhu baby 38.9 setakat 5:45 pagi ni .. betulkan kalau pergi hospital doktor tak bagi ubat? dan pergi hospital takde rawatan pun? tertanya tanya - atok dan nenek dia kata takde ubat sebab kecil lagi . baby fully BF, so maknya dah makan panadol2 bj . #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #seriusnanya

3 Các câu trả lời

anak puan masih demam, sila bawa pergi hospital. anak saya sebulan lebih pernah demam, suhu 38 keatas dan kena tahan dalam wad. kena bagi syringe ubat demam untuk baby. pihak hospital bagthu, jangan bendung anak nanti kena sawan dan lap2 badan anak puan supaya demam nya turun. kalau nak bendung pun, ala kadar je. pa pun, puan kena segera ke hospital. jangan biarkan cm tu.

Betul takde ubat untuk bawah 6 bulan. Tapi kalau baby demam mencecah 38 ke atas hanya paracetamol yang akan diberikan pada baby. Worst case scenario, boleh kena masuk air jugak. Jadi kena bawa pergi klinik atau hospital. Awak pun demam jugak ke?

Adaaa ubatt ikut dos sesuai dengan umur baby. Bawak je pergi hospital. Haritu ada kawan baby 2 bulan demam suhu 38 bawa hospital kena warded dan dr bagi ubat demam.