Dilema Beranak Awal

Btl ke org ckp kalo ank first beranak awal, second pregnancy pun akan beranak awal jugak? ?

16 Các câu trả lời

Saya da tanya dktr.. x semestinya anak pertama prem.. anak kedua pon prem.. kakak saya anak pertama 30w.. anak kedua 38w.. saya pulak anak pertama 34w. Ni duk tggu anak kedua..😊

Sy ank 1st 38w Ank 2nd 38w Ank 3rd dh 39w4d masih xnk kuar lg...xthu bila nk kluar😅 Suka duk dlm gamaknye..sakit pinggang n bhagian bwah dh ada tp tanda2 lain masih xde lg...

Xde la sebb setiap ank tu berbeza n xsemua org sama... Sy bg pandangan n baca info dr org je...😊 Sy pon br ank sorg 😁😁😁

Hm..benda nak jadi tdk terduga tarikhnya..bagi sya awal ke lambat,janji selamat,sihat cukup dah..😉

Yg doc bgtahu biasanya klu yg 1st premature, yg berikutnya ada possibility nk prem juga tu mmg ada..

Anak 1st 36mggu Anak 2nd 41mggu Incoming yg 3rd ni xtau la. Sekang pegnen 35mggu dah

Anak 1st 38w. Anak 2nd tgh tggu masa hehe. Hrap2 ikut jejak abgnya 😂

Aah mcm sy lah.. yg sulung kuar awal 37 weeks n yg kedua pun 38 weeks

tak juga..saya ank prtma dgn kedua 39 mggu..anak ketiga 37 mggu

Tak juga..sy ank first 41mgu,ank kedua 37mgu..ni ank ke3 38mgu