Bole suda ker kasi makan 5 bulan 9 hari baby bites biskuit

Bpe kali d kasi mkan bayi ,6bulan ??

4 Các câu trả lời

anak awak okay makan awal belum tentu anak orang okay. kalau boleh jangan suggest untuk anak makan awal nya. risiko alahan sembelit. kesian anak. yang susah nanti mak bapak anak tu nanti. risau ada silent reader follow pulak. anak bawah 6 bulan tak boleh makan atau minum selain dari susu. buah pinggang anak belum cukup matang lagi nak hadam makanan. melainkan atas saranan doktor/ pakar. untuk 6 bulan permulaan sehari sekali. kalau penerimaan baby okay boleh tambah kuantiti / kekerapan. boleh rujuk buku checkup anak yaa. 😊

Rajinkan membaca sis. Dlm buku ank ade tulis panduan pemakanan bayi, boleh follow dalam tu, itupun kalau sis rasa sygkan ank lah

Yang saya tahu sis. Baby umur 6 bulan ke ats bru ble bgi mknn.. If im not mistaken

Seeloknya 6 bulan