sy nk tnya ada tak kat sini ibu2 yg gune perangcang alat dalam rahim tu..bahaya x..risiko ke??

#boley share pengalaman..

10 Các câu trả lời

bahaya tu tak lah sbb dah ada bukti dia selamat utk digunakan. tp samada sesuai dgn kita atau tak, tu kena try & error. ada org pakai tu, ok. ada org kesan dia berbeza. apapun kena tanya doktor/nurse puan mcm mana & yg mana satu lebih sesuai.

2y trước

tq for infonya ..

selalu orang yg hamil d luar rahim (tiub falopio) org yg guna iucd .. baik suh laki guna kondom je .. tak pun ada jenis kondom utk wanita kan ..

sy iucd 3 tahun lps bersalin anak ke3. lps bukak. setahun baru lekat kdgn ke 4. now 32weeks dah. lps bersalin nak smbung pakai lg 3 tahun

Sy pakai bulan 1, bulan 4 termengandung. Bulan 5 remove iucd di klinik pakar O&G. Tak de bleeding lepas remove. Now dah 35w. 😂

1y trước

Alhamdullilah tahniah selamat berpantang ye..rezeki Allah nk bagi kn...syukur Alhamdullilah semuanya selesai dh...

Iucd ni tak sesuai dengan ibu yg dah bersalin banyak kali. Dia mudah turun ke bawah.

dok bhye ,,tpi klu nk bersama mgkin suami dok tsee

1y trước

rse selesa ade bnde masuk dlm fatah kita tu

Takde pengalaman lagi 😅

sy baru nak try.

xde pengalaman

tak bahaya pun