hamil muda

Bolehkah hamil muda minum air kelapa?

25 Các câu trả lời

Saya kadang seminggu sekali waktu awal hamil. Tp kata tetangga ku mnum kelapa bulan ke 7 aja sebab nnt air ketuban nya rembes.

4y trước

Kata dokterku juga gtu Bun kalo mau minum air kelapa setiap hari atau sesering mungkin pas trimester3 karna untuk menjernihkan ketuban kalo di awal mending sebulan sekali soalnya takut nanti ketubannya rembes

Boleh asal jangan berlebihan dan jangan sering² Minum dikit dulu di perhatikan efeknya ke kandungan, ada atau tidak

Boleh . Saya minum air kelapa murni dari 6w . Apalagi pas yang masih puasa . Hampir tiap hari dibeliin suami 😁

Boleh bun. Klo bs yg hijau untk obt lbh bagus. Saya udh 16w6d gk rutin tp ad stiap mnggu mnum air klpa muda

aku wktu tau garis 2 sama suami dibeliin es klapa muda 😁 tp cm nyruput dikit sih

Kalau kandungannya kuat boleh Bun. Kalau lemah lebih baik icip2 aja.

Boleh bun.. saya mlah dikasih sama ibu saya buat minum air kelapa

Krng tau Bun mitos dl katanya mst 7bln ya. .

Katanya ga boleh. Tp gatau lagi dah

Boleh banget asal tidak berlebihan