Bolehkah Bayi Minum Air Putih? Ibu Ayah Wajib Tahu!

Bolehkah bayi minum air putih? Persoalan ini mungkin pernah terlintas dalam fikiran ramai ibu baharu. Air putih atau air kosong sememangnya baik untuk diambil selepas selesai makan tetapi hal ini sama sekali tidak boleh digunapakai bagi bayi yang berusia 6 bulan kebawah. Jom baca artikel penuh di sini!

10 Các câu trả lời

Mil baik hati tapi part memaksa bagi air masak utk baby kadang buat sakit hati. Nasib baik husband lebih dengar cakap kita.

Ini betul. Ada sesetengah org tua nk bg air kosong dkt anaj. Dgn alasan nk bersih mulut dia la apa la. Allahuakbar

Xboleh huhu..tp msih banyak degil bg bby air masak konon nya bby xckup air dlm bdan,pdhal susu tu pun air😂

tak boleh sbnrnya...sbrla tggu smpai umur dia 6 bulan ke atas... jika syg anak la😅✌🏻n nyawa anak...

peliknya dalam artikel ni si ibu pergi majlis perkahwinan waktu dalam pantang hari ke-13 😚

2y trước

Kalau pergi jalan2 bawa anak tu biasa sbb boring kan kt rumah.. cuma tak blh bayang dia pergi majlis kahwin takkan nak pakai stokin tebal dgn kain batik kan 😂 Nak jalan pun tak berani nak langkah luas lg time tu. Kalau saya hari ke-2 dh bawa anak keluar jalan2 cumanya duduk dlm kereta jela.

Tak boleh beri anak selain susu ibu pada bayi bawah 6 bulan

Tq😀👍🏻

tak boleh

takboleh

👍