salam semua..

boleh tak share nk dapatkn bsp cntik utk pagi..da 2x merah bsp pagi yg bpuasa..pdhal shari sblm tu kurg sgt mkn..smpaikn x nk mkn nasi..mkn lauk je..pastu mnum lemon 0 dan air 0 je..keesokan bsp 8am bcaan 5.8...esk da kna jmpe dktr lg.skrg sy 23mgu5hari

1 Trả lời

Last makan pukul berapa?

12mo trước

Ya awak. OBGYN saya pesan bila ada GDM ni kena ada jadual makan. Jangan skip makan dan jangan berlapar. Saya GDM on diet makan 6x sehari. 3x main meals 3x snacking. Makan macam biasa cuma kena amalkan konsep suku suku separuh. Separuh pinggan (protein), suku pinggan (carbohydrate), suku pinggan (fiber).