PEDAS !!!!

Boleh tak nak tau ? Ibu mengandung boleh ke makan makanan pedas ? Sbb mak sy ckp ibu mengandung takleh makan pedas sbb nanti baby pedas.. org tua2 pesan lebih kurang gitulah kan.. heheheh. Pernah tanya doc, doc kata selagi perut tu ok je makan pedas, jadi ok jee.. Tapi ada baca satu artikel kat google, mkn pedas boleh gugurkan kandungan.. Naik pening dh nak percaya mana satu ? Ada sapa2 ada pengalaman atau tau tak pasal info ni ? Boleh tlg share pendapat tak ? ?

28 Các câu trả lời

Apa yg kita makan xsampai pun kat baby tu sis. Baby xrasa pedas tu. Nutrient je baby ambil sikit. Makan pedas yg berpada2 la ye. Jgn terlampau pedas.

sebenarnya x berapa elok... tp klu berani boleh cube... sbb saya makan je bnde pedas... xpedas, xley makan... mcm something wrong somewhere...

Terima kasih sgt sgt pada yang share dan beri info.. biasalh.. anak pertama. Jadi sy kurang tau dan takde pengalaman hehehe tq ya 🥰

sy suka makan pedas..klu rasa mual sy mkn pedas kurang skit mual..jd tambah selera..tp ikot org la..klu x boleh pedas jgn mkn...

Saya brehi pedas. Time pregnant dulu mase tu tgh alahan. Takde pedas mmg takleh nk mkn. Kalau ade lada blh la tahan.

Bkn baby pedas.. Tp panas😅.. Awal2 tk yah.. Tp dh lma tk pe.. Tp jgn melampau sngt.. Nnti infek kt ank plak..

5y trước

Hehehe silap pulak. Haha ooo berpada2 lah yee.. sbb dok ngidam maggi pedas giler ayam bakar tuu hahaha

Sy memang geng makan pedas. Tapi lepas kena gastric..huh pedih ulu hati tu tak blh nak lawan. Jadi berpada la

5y trước

Hahah betul sgt.. surrender awal 😅

Boleh. Takde masalah. Nanti baby keluar , baru tak boleh makan pedas sbb baby menyusu. Perut baby taktahan

5y trước

Susu tak pedas tapi yang kita makan cili tu kn pedas. Perut kita pun taktahan. Then bila dia jadi susu. Takut perut baby pun taktahan. Nanti dia cirit birit. Mmg kena jaga mkn nanti .

Kalau awk makan pedas perut awk rasa okay, so okay je. Cuma berpada2. Takut pedih ulu hati.

5y trước

🤗🤗

Bole ja sis. Tp time mngndung ni. Pedih ulu hati, sakit gstrik tu lain mcm oh. Hahaha

5y trước

Yg tu betul.. sampai susah nak tido pedih dia tu 😓