Kena seluk

Boleh tak bagi tips macam mana nak kurangkan rasa sakit bila doktor seluk? Tadi doktor nk tengok ade bukak jalan ke tak, alamak tuan, terjongket kaki saya menahan sakit. Haha Tolong share tips ye

16 Các câu trả lời

Tarik nafas and bertenang.. takut jugak waktu seluk dulu terkentut ke apa 🤭..genggam tangan kuat kuat.. mintak doktor bg signal nk seluk so boleh bersedia..

Kena relaks je masa doc nk seluk tu jgn kemut dan keraskan bdn. Seluk check bukaan xsakit sgt sis..kena doc tlg buka jalan dgn jari dia haru jgk la rasa.

slalu Dr akan bgtau, buat rilek ja...jgn tahan or kemut...sy xprnah kna lg, tp lebih kurg msa kna korek ngn muncung itik tu, sbb sya prnah ggur

Nafas cara nafas melahirkan tp jgn teran, tengok Youtube.. Tarik nafas dan hembus cara nafas melahirkan, InsyaAllah akan ok.. good luck 💕

tips dia minda awk kena rela/ready. otot jgn dikeraskan,jgn kemut, kangkang mcm nak bersalin. jgn fikir negatif pasal seluk2 ni.

Ms doc msuk kn jari sis kna tenang pstu tarik nfas dlm2 tpi dlm kedaan tenang.. nti nti kurg sakit..

tarik nafas..dga arahan doktor @ nurse..in shaa Allah xrse skt mcm org lain kata

jangan kemut. kalau sakit tarik nafas hembus tarik hembus. kena relax.

ms doc seluk tarik napas tapi jgn tahan.. lps dan rilek mcm biasa

jgn keraskan bdn nanti lg sakit.. relex tarik n hembus nfas