7 weeks takde kantung baby

Hi mommies, normal ke 7 weeks test urine positive. Bila scan tak nampak kantung pon. Tapi loya2 minggu ke 6, minggu ke 7 kurang loya dah. Cuma cramp perut masih ada. Doctor suruh dtg lagi minggu depan. Risau doctor cakap kemungkinan kandungan tak jadi ☹️

5 Các câu trả lời

Jangan stress stress awak, benda tu normal. Sebabtu kalau biasa di suggestkan scan seawal 8w keatas. Lagi mcm dalam kes awak ni if awak irregular period atau ada masalah hormon. Mmg susah nak detect kantong or janin sebab kadang usia janin tk sama dgn last first period awak. Mcm saya jgk haritu . Tunggu je lgi 2minggu or buat je ujian darah beta hcg . Boleh tahu berapa minggu awak if awak pregnant .

normal. sy pn mcm tuu dulu. takot sbb ad history kantung x npk dn gugur kndungn x mnjd.. second pregnancy, sy scan msa 6w x npk dan sy repeat scan blk 13w. Alhamdulillah skg byi nya sd lhir , dh 5bln🫢 . klw sis risau, pegi scan blk msa 12w keatas.

normal je Puan. sbb ni la i x suka scan awal, paling awal pun I scan minggu kelapan.. Dr cakap mcm tu Kita pun susah hati till next scanning kan.. tapi jgn risau, think positive.

normal lagi sis kalau 7 minggu.

Normal