7 minggu 5 hari, Scan

Hi asianparents, semalam try lah scan perut sebab last two weeks doktor suruh dtg klinik lagi utk check, tapi masih lagi tak nampak baby, kantung pon tak nampak, kenapa yer? Normal ke semua tu? sis semua ada pengalaman macam ni tak dah nak masuk 8 minggu hamil tapi scan masih tak nampak kantung baby. Hmm sis dan suami sedih sedikit.

21 Các câu trả lời

Sy pernah juga ad pengalaman mcm sis,klo ikut last period time tu dh 7week2day tp scan lgsg xnmpk apa2. Masa dh 9weeks baru nmpk kantung je,tp size baru 6weeks5days time tu scan dkt klinik swasta,masuk 10weeks scan dkt KKIA dh nmpk janin tp doktor ckp ukran size baru 7weeks4days. Rupanye ovulation date sy lambat sbb sy punya kitaran period 35hari ke ats. So doctor ckp wrong date klo ikut last period tu.12/02/2020 ni sy ada app scan lg utk confirm kn. 😊

4y trước

Samela ngn saya. Klau ikut tarikh period, scan dlm 7w cmtu. Tp mse doc scan, kantung dh nmpk, tgk size pn br dlm 5w cmtu. Doc pn kate mgkin date persenyawaan kite lmbt. Br tau psl ni.

Hi. Takpe. Nak selamat, tunggu lagi seminggu dua. Nak pergi scan tu nnti, make sure pundi kencing tu penuh ya. Minum air bnyak2 supaya pundi kencing tu tekan rahim dan memudahkan scan and mudah nmpak kantung. Sy dlu 5 minggu pun dah nmpk. Tahan kencing sampai nak scan 😂 Tapi Alhamdulillah mmg mudah je jumpa kantung. Doc pun ckp mmg bagus cmtu.

kecik lg tu sis.. biasanya salah tarikh period kita.. mcm sy, patutnya dh 8 minggu tp x nampak pape tp doktor suruh repeat scan 2 minggu lepas tu.. alhamdulillah dh nampak kantung tp bru 6 minggu katanya.. kalau ikotkan period dh 10 minggu.. 🤣 doktor kata kadang2 kita punya persenyawaan berlaku lmbt.. bersabar yaaa.. sy mcm awk gak.. hehe

saya tdi bru scan sepatut nya dkt app dah 7w 4d , allhmdulillah dah nmpk baby dan heartbeat . Tapi doc cakap bru 6w6d , in sha Allah awk sabar ya jangn sedih minggu depan awk boleh scan lagi skali in sha Allah dah nampk

Sy pn tgh alami skrng ni..hrtu scan x nmpk ape2..kndngn 6 minggu..upt +ve..pastu doc suspect etopic 😔..tp nasib bukan..scan kali kedua..bru nmpk kecik sngt 😅..next mnggu dpn scan lg..doa2 bby x main sorok2 lg la..🤭

4y trước

Alhamdulilah, tu lah kite sndiri kne fikir positive, semoga bby ngn mummy sihat ye

Bagi sy normal sbab sy pun pernah alami. Mula2 scan 6 weeks lnsung xnmpk kantung n baby. Scnd scan bru nmpk kantung. Kli ke 3 scan masa 10 weeks dah nmpk baby n jantung. Rupa-rupanya baby bru 8 minggu klau ikut scan.

5y trước

Cayok2 sis, msti selamat smua ny.nnti dh scan updte cni ya

Salam Puan. Saya baru je scan tadi. Kalau ikutkan dah 7w3d tapi scan lgsung tak nampak apa2. Puan mmg confirm pregnant ke lepas scan balik beberapa minggu tu? Ni gambar scan saya

Sy rasa normal kot sis mungkin x nampak lg. Mungkin blh try scan transvaginal. Atau mungkin bby kecik lg x smpai lg 8w. Ni gmbr sy scan time 7w5d

Rasanya awal lagi jugak tu. Make sure kalau nak scan lagi, minum air banyak2 sampai pundi kencing penuh. Tahan smpai habis scan. Senang nak nampak.

Sis .. jgn sedih .. minum air dlu penuhkan pundi kencing .. InshaAllah nampak nanti ..da kantung baby dan heartbeat ..