Ibu yang ada anxiety/depression/bpd

Boleh tahu mcm mana mommies yg ada mental illness ni survive besarkan anak? Saya 1st time mom and ada sejarah anxiety yg teruk (dh lama stop ambik ubat). Tertanya2 mcm mana mommies ni BF baby? Sbb kan kita kena happy baru susu ada, baru susu keluar. Tapi kalau dgn keadaan mental kita ni, possible ke utk bf baby sampai 2 tahun? Skrg saya pam pun 0.5oz je, banyak bg formula. Lactation counselor saya dh jumpa sampai 4 orang sbb nak sangat naikkan susu. Urut pun dah. Tapi saya selalu sedih, stress. Saya rasa saya tak ditakdirkan utk bagi anak susu badan. Tapi saya teruskan pam walaupun 0.5oz je yield. Sebab kesian dekat anak dah dpt mak mental, at least saya dpt contribute something to my child. Sedih sangat. #ingintahu #firstmom #bantusharing #Sharing_dong_Bund

12 Các câu trả lời

sy on meds... saya berjaya BF anak sampai 4 thn...walau apa jd... jgn stop ubat unless doktor yg advise. mental disorder tak diukur dari benda nyata

Macam mana nak tahu kita ada anxiety..

5mo trước

gi klinik kesihatan cakap nak buat DASS TEST.