Perancang keluarga

Boleh tahu apa perancang yang dipilih mama semua (termasuk merancang semula jadi)? Boleh kongsikan pengalaman ?

1 Trả lời

sya pilih IUCD sis, yg ni perancang yg tidak menjejaskan hormon tak bg gemuk, tak kacau darah haid dll . sya tu hari keluar hospital nurse suruh terus ambil perancang kehamilan yg 3bulan tu cucuk d punggung lepas dari tu darah period sya sikit2 keluar dan lebih hari. jd sy lebih pilih IUCD lg pun IUCD ni bole tahan 3/5tahun. cumanya kena setahun 2x scan bgian rahim utk tgk kedudukan IUCD (klu x silap sy). x recommend utk org yg darah period dia heavy flow bole jejas kedudukan IUCD tu atau terjatuh .

9mo trước

ouh macam tu, terima kasih 😊