Tulang betis bengkok

Hi, boleh sy tahu. Normal ke baby awal awal lahir tulang betis dia bengkok? Tetiba sy overthink takut pulak dgn clubfoot. Tp masa detail scan and lepas lahir dr tkda mention pulak kaki baby ada masalah ke apa. Tq

1 Trả lời

xde apa la. normal je tu. klu abnormal pakar kanak2 dh turun check kaki bby masa dkt wad. mcm ank sy masa scan kaki nmpk pendek sblh. bila lahir dktr pakar mai turun ke wad jumpa sy dan bby, dktr evaluate kaki bby depan2. so dktr explain xde apa nk dirisaukan. now dh setahun stgh umur ank..alhamdulillah laju bjalan, penat mak dia nk kejar.