mohon pencerahan

Boleh siapa2 bagi tau x kenapa tgn saya jd mcm ni ?!?! Atau ada x ibu2 yg mengalami jgak ?!?! Adakh effect selepas kena cucuk amik darah ?!?! Sbb tibe2 biru dkat tempat kena cucuk tu. Tp saya amik darah 3 hari yg lpas, baru hari ni tibe2 jd mcm ni. Next appointment saya lama lagi klau nk tanya dorang. Mohon puan2 boleh bagi tau saya. Tq

mohon pencerahan
24 Các câu trả lời

itu normal puan..mungkin masa nurse cucuk jarum tak cucuk kat urat betul2..kalau salah cucuk..mmg sakit dan lebam2..kalau nurse cucuk betul pada urat..sakitnya kurang..dan lembamnya pun kurang..jgn risau..nanti surut..rajin2 tuam

Jangan risau puan. normal kalau lepas amik darah kat situ. kalau derma darah lagi teruk lebam nya. ada biru ada yg lebam bengkak. nanti dia akan hilang sendiri.

Sebab ambik darah ni. Nanti kalau ambik darah lagi lps nurse letak kapas, tekan kapas tu kuat2. Lebam yg akan naik tu akan ada jugak. Tapi tak besar.

Boleh try rendam dengan air suam2 jugak. Atau ambik kain, rendam air suam dan dap tempat lebam tu.. Cepat surut inshAllah

saya tiga minggu lebih baru hilang. nurse yg x pandai cari urat... setengah nurse buat x lebam sampai 3 minggu. seminggu je...

hehe..jgn panik puan...bwk bertenang...aah..tu sbb kesan lebam ambik drh...normal tu...dlm smggu hlg la... 😊

rsa sb amek drh...sb sy pnh jd mcm ni msa derma drh dlu...tetiba ja lebam tmpt cucuk tu...nt lama2 hlg sdri

normal sis..nanti lebam tu hilang sendiri..sy pun haritu lebam jgk dkt seminggu baru hilang 😅😅😅

Normal lah adoi nanti dah beranak masuk jarum pun lebam gak . Ape benda lah . Fikir logik boleh kot

4y trước

alahai, bukan semua orang biasa jadi lebam lebam. saya tak pernah cucuk ambil darah sampai la pregnant ni, terkejut tengok lebam. biar la dia nak tanya apa pun. kecoh la kau ni

normal.. jangan risau.. lebam tu akn hila6n 2 atau 3 hari... paling tidak pun seminggu.