Jaundice Baby

Boleh share tak selain susu ibu apa lgi yg boleh buatkan kuning turun ? Kuning anak sy hari 10 masih tggi bacaan 17.4 . Boleh share ?

6 Các câu trả lời

anak saya dua2 prolong jaundis. sulung 30hari kene warded duduk bawah lampu biru. yg kedua 34hari baru jaundis xde. yg kedua sy try cmpur susu tp x berkesan jugak. tp org ckp try bg s26 gold. awk try ok. kejut anak setiap 1 jam bg susu. rotate2 susu awak dengan susu FM. semog dipermudahkan urusan awak .. jangan risau ok.

sya kerap bgi susu bdan pda anak, mandikan anak dgn air daun kucai campur dengan air larutan cap badak ...mandi 2x sehari dgn air tu jgn lupa niatkan untuk turun kuning pada anak..

Saya dulu bgi karihome betul2 berkesan kuning cepat turun.. dan selalu la rajin bgi mndi baby dlm 3kli sehari

mandi anak dgn air rendaman agar agar..insyaallah turun..saya buat mcm tu kt anak kuning turun mendadak

ibu cuba mnum air barli... elok utk sejuk dlm. Utk baby pastikn sllu berak kencing bg cpt kuning trun

Sy bg susu kerap.. mkn mmg bnyk cut..yg pns2 semua xmkn..& mandikn dia dgn daun belimbing buluh..